Nyerj saját videoklipet!

Nyerj saját videoklipet!

Védd Te is a hallásod!

Sting, Cher, Lars Ulrich, Ozzy Osbourne... Mind olyan zenészek, akik állandó fülcsengéssel élnek. Köszönhető mindez annak, hogy munkájuk során olyan zajhatásnak tették ki magukat, melyek maradandóan károsították hallásukat. Szomorú belegondolni, hogy ekkora sztárok mellett hány ember dolgozik, mégsem gondoskodott arról senki, hogy megfelelő hallásvédőt használjanak. Pedig egy ilyen eszköz alkalmazásával elkerülhető lett volna a halláskárosodás kialakulása.

Ám nem kell a legnagyobb sztárokig elmennünk, hogy szembetaláljuk magunkat a problémával. Sok zenész tapasztal fejfájást, fülcsengést akár egy garázsban végigjátszott próba után is. Hiába, a dobot ütni, a gitárt nyúzni kell, kis hangerő ehhez pedig nem elég. De a rossz hangosítás és a nem megfelelő körülmények nem csak rövid távon okoznak kellemetlenséget.

Hallásunk védelme nagyon fontos, ennek jelentőségével tisztában lehetnek azok, akiknek a zene az élete, szenvedélye. Szeretnénk, ha a hallásvédelem témája nem csak akkor kerülne elő, amikor már megtörtént a baj. Célunk, hogy minden zenész, énekes számára ismert legyen a hallás óvásának fontossága és módja.

A fülcsengés nem elkerülhetetlen velejárója a koncerteknek, próbáknak. Azt is tudnunk kell, hogy a fülzúgás nem mindig múlik el, esetenként egy életen át elkísér, mint a fentebb említett zenészeknél. Megfelelő hallásvédővel nem csak halljuk a zenét, de tisztábban jut el füleinkhez, ráadásul a beszédhangokat is érthetőbben halljuk. Sőt, hosszabb ideig tudunk koncentrálni, nem fáradunk el olyan hamar, így a gyakorlási időt akár a duplájára növelhető. Ilyen hallásvédő eszköz lehet például a füldugó és a fülmonitor. Ma már kaphatóak olyan modern füldugók, melyek különböző szűrőkkel vannak ellátva, így mindig az alkalomnak megfelelően választhatunk csillapítást. Speciális kialakításuknak köszönhetően nagyon kényelmesek és diszkréten viselhetőek.